t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Sluiter te Holten
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Sluiter te Holten
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Sluiter te Holten
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Wilco Sluiter

Op het Overijsselse bedrijf van veehouder Wilco Sluiter zijn varkens en melkkoeien te vinden. Juist die variatie vindt hij leuk. Sinds 2013 neemt hij deel aan Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Je moet proberen altijd minimaal een halve stap voor te lopen'

 

''Het leuke aan boer-zijn is de uitdaging om je bedrijf optimaal te runnen en ondertussen in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Je moet als ondernemer zorgen dat je altijd toekomstproof bent. Dat betekent dat je moet proberen om altijd minimaal een halve stap voor te lopen en onderscheidend te zijn op het gebied van welzijn en duurzaamheid, ook internationaal. Daarom besloot ik al in 2013 om me aan te sluiten bij Good Farming Star. Het steeds groter wordende assortiment met het één ster Beter Leven-vlees in de winkel, geeft me een trots gevoel.

Mijn bedrijf ligt langs een toeristische route en er komen veel wandelaars en fietsers voorbij. Regelmatig stoppen die even voor een praatje, en dan komen de vragen over het bedrijf al heel snel. Ze zijn dan vaak verbaasd te horen wat Good Farming Star allemaal inhoudt, in de verzorging van de varkens maar ook op het gebied van duurzame energie.

Mijn doel is om helemaal zelfvoorzienend te worden in energie, zodat er geen gasaansluiting meer nodig is. Er liggen bijna 300 zonnepanelen op het dak van mijn stal, genoeg voor driekwart van de elektriciteitsbehoefte van het hele bedrijf. Ik denk dat ik met 100 extra zonnepanelen het hele bedrijf energieneutraal kan maken.''