t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Peters te Didam
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Peters te Didam
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Peters te Didam
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Tonnie Peters

Tonnie Peters heeft een varkensbedrijf in Didam, gelegen tussen Arnhem en Doetinchem, met zeugen en vleesvarkens. Daarnaast heeft hij een akkerbouwtak. Hij is er geboren en getogen en werkt er samen met zijn vrouw, die daarnaast parttime buitenshuis werkt. Sinds 2016 neemt hij deel aan Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Ik merk dat consumenten heel belangstellend zijn'

 

“Mijn bedrijf heeft een lange geschiedenis: mijn opa heeft het opgebouwd en had varkens, koeien en kippen. Daarna ging het bedrijf over op mijn vader, en op mijn achttiende zat ik al met mijn vader in maatschap. Toen hebben we voor de varkens gekozen. Varkens zijn leuke en levendige dieren om mee te werken.

Sinds ik meedoe met Good Farming Star houd ik minder varkens per hok en hebben de dieren meer ruimte om lekker te spelen. Ik heb het gevoel dat de gezondheid van mijn varkens vooruit is gegaan. Dat is heel fijn werken, daar geniet ik van. Ik blijf ook investeren in duurzaamheid. Zo wil ik zonnepanelen gaan plaatsen op het dak.

Ik heb graag contact met mensen en onderneem ook graag dingen buitenshuis. Ik doe bijvoorbeeld verenigingswerk voor de schutterij en organiseer open dagen op mijn bedrijf. Zo ontmoet ik mensen met hele verschillende achtergronden. Ik merk dat consumenten heel belangstellend zijn. Mensen zien het Good Farming Star-bordje aan mijn huis hangen en vragen me wat het betekent, of ze komen kijken in de stal. Ik ben trots op het verhaal dat ik dan kan vertellen. Ik denk dat wanneer mensen beter weten hoe onze varkens gehouden worden, ze in de supermarkt nog eerder voor vlees kiezen met de Beter Leven-ster van de Dierenbescherming.”