Coenders
Coenders
Coenders

Robert Coenders

Robert Coenders heeft samen met zijn ouders een gemengd bedrijf in Noord-Limburg. Ze houden vleesvarkens, telen akkerbouwgewassen en kweken rozen. Hij was één van de Beter Leven-varkenshouders die meedeed aan de Albert Heijn Buitendag op Tweede Paasdag.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Onze varkens hebben automatische airco'

 

“We hebben in 2017 voor het eerst meegedaan aan de AH Buitendag, een initiatief van Albert Heijn, waarbij we consumenten uitnodigen om op de boerderij te komen kijken. We hadden 350 tot 400 bezoekers, de meesten waren nog nooit op een varkensbedrijf geweest. Bijna allemaal waren ze enthousiast, vooral over de rust in onze stal en de lichte en schone hokken.

Wij doen sinds 2011 mee aan Good Farming Star. De belangrijkste verandering was de hoeveelheid ruimte voor de varkens. Wij houden nu minder varkens per hok. Verder geven we de varkens nu meer speelmateriaal.

Als varkenshouder ben ik altijd bezig met de gezondheid en het welzijn van mijn dieren. Daarbij kijk ik niet alleen naar de regels voor het Beter Leven keurmerk. We hebben bijvoorbeeld in onze stal een nevelinstallatie gekoppeld aan het ventilatiesysteem. Daarmee koelen we de ventilatielucht op warme dagen. Het is een soort airco, bij 26 graden schakelt deze automatisch in. Dat zorgt voor koelte en rust in de stal.

Tijdens de open dag heb ik gemerkt dat veel mensen het belangrijk vinden dat varkens een goed leven hebben. Daarom ben ik blij dat supermarkten vlees met één ster van het Beter Leven keurmerk aanbieden. Dat kost een klein beetje extra, maar gelukkig hebben veel consumenten dat er graag voor over.“