Rooijakkers 14 bewerkt2_LR
Rooijakkers 15 bewerkt_LR_resize
Rooijakkers 01 bewerkt_LR

Peter Rooijakkers

Peter Rooijakkers en zijn broer Hans hebben een varkensbedrijf in Noord-Brabant aan de rand van de Peel. Hun stal is vergaand geautomatiseerd. Hans werkt deels als zzp-er in de bouw. Sinds eind 2016 doen de broers mee aan Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'De varkens zijn actiever en wij hebben meer plezier in ons werk'

 

“We hebben een modern bedrijf met 350 zonnepanelen op het dak. Aan de buitenkant van de stal is verder niks bijzonders te zien. Maar binnen is er veel veranderd sinds we meedoen aan Good Farming Star. Onze varkens hebben nu meer ruimte. Dat doet ze goed. Ze kunnen zich goed uitleven. Met name de beren, de mannelijke varkens, zijn heel actief.

Meedoen met Good Farming Star is voor ons een logische stap. We hebben altijd veel aandacht besteed aan het welzijn van onze dieren. Zo hadden we bijvoorbeeld al allerlei speeltjes in onze stal om de varkens bezig te houden. Nu hebben we ook strokokers opgehangen. Dat zijn kunststof pijpen met geperst stro erin. Varkens vinden het fijn om daaraan te knabbelen.

Voor ons als varkenshouders heeft Good Farming Star ook een voordeel. We hebben nu minder varkens in de stal. Dat betekent dat wij tijd hebben om meer aandacht te geven aan de varkens.

Deze manier van werken is beter voor mens en dier. We komen nu met nog meer plezier in de stal.”