t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Hagen te Heeten
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Hagen te Heeten
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Hagen te Heeten
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Nico Hagen

Nico Hagen heeft een bedrijf in Overijssel met vleesvarkens en hij werkt vier dagen per  week bij een zeugenbedrijf. Daarnaast kweekt hij mais en houdt hij hobbymatig pony’s. Sinds 2013 doet hij mee met Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Varkens zijn net drukke kinderen, dus er sneuvelt wel eens een speeltje'

 

''Mijn ouders hadden op deze locatie een gemengd bedrijf met koeien, varkens, akkerbouw en wat kippen. Toen ik het overnam heb ik me gericht op de varkens. Daarnaast werk ik vier dagen per week bij een zeugenbedrijf. Die combinatie vind ik erg leuk. En dat het bedrijf waar ik werk ook is aangesloten bij Good Farming Star is helemaal prettig. Je kunt ideeën delen met andere varkenshouders en elkaar ondersteunen als je ergens tegenaan loopt.

In 2013 ben ik mee gaan doen met Good Farming Star. Het inslaan van een nieuw pad gaf energie en motivatie om op een andere manier naar je bedrijf te kijken. Dat is altijd positief. In de stal hangen nu strokokers en kettingen, waar de varkens graag mee spelen. Varkens zijn net drukke kinderen, dus af en toe sneuvelt er wel eens iets wat ik dan moet vervangen.

Dat het Good Farming Star-concept ook eisen stelt op het gebied van energie en duurzaamheid vind ik meer dan logisch. Ik heb zelf zonnepanelen op het dak van de stal en ben nu helemaal energieneutraal. Boeren zijn zeker bereid om te investeren in duurzaamheid, maar ze moeten het natuurlijk ook kunnen betalen. Het begrip duurzaamheid heeft een emotionele kant en een economische kant. Als die twee kanten samengaan, zoals bij Good Farming Star, is dat geweldig.''