t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Maatschap Roelen te Strybeek.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Maatschap Roelen te Strybeek.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Maatschap Roelen te Strybeek.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Luc en Margreet Roelen

Luc Roelen heeft samen met zijn vrouw Margreet een varkensbedrijf in het zuiden van Noord-Brabant. Ze houden zowel zeugen als volwassen varkens.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Ik heb meer contact met mijn varkens'

 

“We doen al vanaf de beginperiode mee met Good Farming Star. In 2012 waren onze stallen aan renovatie toe, dat was een mooie aanleiding om ons bedrijf aan te passen aan de voorwaarden voor één ster in het Beter Leven keurmerk.

Vooral bij onze volwassen varkens was de verandering groot. Vroeger hielden we deze varkens in afdelingen die waren verdeeld in hokken met 10 dieren. Na de renovatie zijn hokafscheidingen weggelaten en houden we de varkens in grote groepen bij elkaar. Dat is heel anders werken. Vroeger kon ik alles overzien vanaf een looppad naast de hokken. Alleen als er iets bijzonders was, kwam ik in het hok. Dat gaf altijd onrust. Nu er geen hokafscheidingen zijn, loop ik standaard tussen de varkens. Ze blijven veel rustiger en komen zelfs naar me toe. Ik heb nu meer contact met mijn dieren.

Het idee achter het keurmerk, meer dierenwelzijn, spreekt mij persoonlijk aan. Ik vind het prettiger werken, vooral doordat de dieren meer ruimte hebben. Ik vind het goed dat het vlees van onze varkens met één ster van het Beter Leven keurmerk in de winkels ligt. Dat geeft consumenten ook de mogelijkheid om te kiezen voor meer dierenwelzijn.”