t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Jan van de Weijer te Oploo.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Jan van de Weijer te Oploo.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Jan van de Weijer te Oploo.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Jan van de Weijer

Tussen de Maas en de Middenpeelweg ligt het Land van Cuijk. In dit groene gebied zijn veel agrarische bedrijven gevestigd, zo ook het varkensbedrijf van Jan de Weijer. Jan heeft een  bedrijf waar de biggen op zijn bedrijf worden geboren en daar ook worden grootgebracht. Hij was een van de eerste Good Farming Star-boeren.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Varkens verzorgen zit me in het bloed'

 

“Ik was de oudste zoon thuis, degene die het bedrijf heeft overgenomen. Varkens verzorgen zit me in het bloed. Een bedrijf voeren en meegaan met nieuwe ontwikkelingen past bij mij. Ik heb er altijd plezier in gehad met mijn bedrijf voorop  te lopen. Toen Good Farming Star in 2011 begon, ben ik meteen aan boord gestapt.

Omdat ik een bedrijf heb met zowel biggen als volwassen varkens, kun je hier alle innovaties van Good Farming Star vinden. Ik heb plateauhokken voor de biggen, dat zijn hokken met een extra verdieping die de biggen meer bewegingsruimte geven. Maar ze gebruiken het ook als klimrek, heel leuk. Verder hebben we bijvoorbeeld jute zakken voor de zeugen en strokokers voor de varkens, waar ze heel de dag mee kunnen wroeten en snuffelen. Daar ben ik trots op.

Bij het vlees was lange tijd geen informatie over de herkomst te vinden in de winkels. Nu gelukkig wel. Ik merk dat steeds meer mensen het Beter Leven keurmerk kennen. Dat geeft een goed gevoel.”