Lesker_HTH7895_LR
Lesker_HTH7937_LR
Lesker_HTH7865_LR

Gert Lesker

Gert Lesker heeft een bedrijf met zeugen en varkens in Twente en doet sinds 2013 mee met Good Farming Star. Hij teelt op zijn bedrijf maïs die hij gebruikt voor de voeding van zijn varkens.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'De varkens liggen graag dicht bij elkaar'

 

''Ik voer mijn varkens een rantsoen met granen en maïs die we zelf verbouwen. De grondstoffen meng ik zelf tot voer voor de dieren. Ik heb het gevoel dat mijn varkens hierdoor beter groeien en gezonder zijn dan met standaard varkensvoer.

Als varkenshouder wil ik het beste voor mijn dieren. Discussies over dierenwelzijn gaan vaak over getallen. Dat vind ik niet altijd terecht. Een voorbeeld: onze varkens hebben gemiddeld 1 m2 oppervlakte in het hok. Dat is meer dan de wettelijke norm, maar voor veel mensen lijkt dat weinig. In de praktijk zie ik varkens vaak dicht tegen elkaar aan één kant in het hok liggen. Blijkbaar vinden ze het fijn om dicht bij elkaar te zijn. Net als mensen, als die naar het café gaan.

Wat mij aanspreekt in Good Farming Star en het één ster Beter Leven keurmerk, is de optelsom van aanpassingen: meer ruimte per varken, extra licht in de stal, speeltjes voor de dieren. Het zijn geen grote veranderingen, maar de verschillende punten bij elkaar hebben wel degelijk meerwaarde. Het is positief voor de dieren. Ook voor mijzelf; het is veel plezieriger werken. Ik vind dat wij met Good Farming Star een goed verhaal neerzetten. Ik ben er trots op.''