groot1
klein1
klein2

Erik Lemmens

In Zuid-Brabant, tegen de grens met België, is het bedrijf van Erik en Kim Lemmens gevestigd. De ondernemers namen het bedrijf onlangs over van de ouders van Kim. Ze houden varkens en maken een deel van hun voer zelf.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

‘Gezonde, goed groeiende varkens maken mij blij’

 

“Ik vind het heel belangrijk dat we rekening houden met de wensen van de maatschappij. Dierenwelzijn hoort daar gewoon bij. Onze biggen voldoen aan het één ster Beter Leven keurmerk en we doen nu ongeveer zes jaar mee met Good Farming Star. De varkens hebben meer ruimte dan in een traditionele stal en ze kunnen zich vermaken met speelmateriaal.

 

In de nieuwe stal gaat alles zoals het moet. De varkens zijn gezond en groeien goed. Dat maakt mij blij. Maar er is meer. We leveren een mooi, Nederlands product en daar is veel vraag naar. Voor mij als varkenshouder is dat ook belangrijk.

 

We werken trouwens niet alleen aan dierenwelzijn. We zijn ook op allerlei manieren bezig met duurzaamheid. Dat hoort bij Good Farming Star. Zo gebruiken we verantwoord geteelde soja voor ons voer en hebben we groene stroom. Ons streven is dat het bedrijf uiteindelijk energieneutraal zal zijn.

 

Verantwoord ondernemen heeft de toekomst. We hebben vier jonge kinderen. Zij weten straks niet beter dan dat je op deze manier varkens houdt. Dat is toch mooi!”