t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Kleine Schaars te Wyhe
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Kleine Schaars te Wyhe
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Kleine Schaars te Wyhe
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Eric Kleine Schaars

Eric Kleine Schaars is varkenshouder in Overijssel en is daarnaast als ZZP-er werkzaam als hovenier.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

 

'Als ik de ster van het Beter Leven keurmerk zie, denk ik: lekker!'

 

''Good Farming Star past bij de manier waarop ik in het leven sta. Als ik niet in de stal ben, werk ik het liefst buiten. Ik ben behalve varkenshouder ook hovenier. Ik heb oog voor de natuur. Goede zorg voor dieren en aandacht voor dierenwelzijn past daar ook bij.

In onze stal leven de dieren in grote groepen van 45 dieren. Ik vind dat mooi om te zien. Varkens zijn sociale dieren, in grote groepen hebben ze meer bewegingsruimte. Sinds we zijn overgestapt op Good Farming Star krijgen onze dieren extra afleidingsmaterialen. Verder houd ik nu minder varkens per hok, zodat ze meer ruimte hebben. Je merkt dat de varkens ’t goed doen. Als het bijvoorbeeld ’s zomers warm is, wordt het minder benauwd in de stal. Dat is fijner voor de dieren, maar ook voor mij als varkenshouder.

Ik verwacht dat we binnen Good Farming Star in de toekomst nog meer maatregelen zullen nemen om varkens een beter leven te geven. We willen ons blijven onderscheiden. Consumenten vragen steeds meer om een stukje vlees dat op een diervriendelijke en milieuvriendelijke manier is geproduceerd. Daar sta ik helemaal achter. Als ik vlees of vleeswaren zie in een verpakking met één ster van het Beter Leven keurmerk, dan denk ik altijd: dat zou wel eens van mijn varkens kunnen zijn. Lekker!''