groot1
klein1
klein2

Elly en Edwin Michiels-Fleuren

Elly en Edwin hebben in Noord-Limburg een gemengd bedrijf; ze houden varkens en hebben daarnaast een bloembollen- en akkerbouwtak. In 2011 bouwden ze een nieuwe varkensstal die voldoet aan alle eisen van Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

‘Onze varkens zitten lekker in hun vel. Dat doet ons goed’

 

“In 2011 hebben wij een zichtstal gebouwd. Vanuit een overdekte ontvangstruimte kun je door grote ramen in onze stal kijken. We krijgen bezoek vanuit de hele wereld. Als mensen zien hoe onze varkens liggen en spelen, reageren ze altijd positief.

 

Bij de nieuwbouw hebben we direct rekening gehouden met de eisen van Good Farming Star. Mensen worden steeds kritischer op wat ze eten. Dat vind ik een goede zaak. Iedereen moet een steentje bijdragen aan verantwoord voedsel. Wij doen dat door goed voor onze dieren te zorgen, transparant te zijn en door rekening te houden met de omgeving.

 

In onze stal hebben de varkens extra ruimte om te bewegen. Ook zijn er veel ramen zodat de varkens het natuurlijke dag-nachtritme kunnen volgen. Dat vinden ze fijn. Er hangen strokokers en speelkettingen. De kettingen zijn op een speciale manier opgehangen. Dat stimuleert interactie tussen de dieren. Als een varken aan een kant met zijn kop tegen de ketting stoot, rammelt de ketting ook aan de andere kant van het hok. Andere varkens reageren daarop, je ziet ze oogcontact maken.

 

Onze nieuwe stal is duurzaam. Via biologische luchtzuivering wordt stof, ammoniak en geur uit de lucht gefilterd. Er is bij de bouw gebruik gemaakt van hoog isolerend materiaal. De stal is zo zuinig met energie dat we geen gasaansluiting meer hebben. De stallen zijn hoog en daardoor hebben de varkens veel frisse lucht. Bovendien hangt er LED-verlichting en dat is energiezuinig.

 

Onze varkens zitten goed in hun vel. Ze zijn gezond en groeien goed. We zijn verantwoord bezig en daar voelen we ons goed bij.”