t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Roefs te Loosbroek
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Roefs te Loosbroek
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Roefs te Loosbroek
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Bas, Miranda en Harm Roefs

Bas Roefs heeft samen met zijn vrouw Miranda en zoon Harm een gemengd bedrijf met varkens en melkvee in de driehoek Den Bosch, Oss en Veghel. Ze hebben de taken goed verdeeld. Bas zorgt o.a. voor de speenbiggen, Miranda heeft de zorg voor de kraamstal en Harm, alweer de vijfde generatie op het bedrijf, heeft de koeien onder zijn hoede.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Ik ben blij dat Nederlandse consumenten iets over hebben voor kwaliteitsvlees'

 

''Ik ben altijd op zoek naar manieren om het nog beter te doen. Goed voer vind ik bijvoorbeeld erg belangrijk. Goede hygiëne en dierwelzijn zijn zaken waarin we dit jaar enorm geïnvesteerd hebben.

Ook op het gebied van milieu willen we blijven ontwikkelen. Zo hebben we twee installaties om de lucht te zuiveren en we nemen verschillende maatregelen om de mest zo op te vangen dat onze omgeving er geen last van heeft. Als er wat ruimte is, gaan we mogelijk investeren in zonnepanelen.

Ik vind het ook leuk om internationale ontwikkelingen te volgen: waar zijn varkenshouders in het buitenland mee bezig? Er komen wel eens buitenlandse boeren op ons bedrijf en ik vind het interessant om te horen hoe zij boeren en hoe ze ons bedrijf zien. Dan merk je dat er in bijvoorbeeld China of Rusland minder aandacht is voor dierenwelzijn en milieu. Dan ben ik toch blij dat de Nederlandse consument iets extra's over heeft voor een stukje kwaliteitsvlees. Ik dacht eerst dat de mensen het niet zouden zien, het Beter Leven keurmerk met 1 ster op de verpakking, maar ik merk dat ze daar wel degelijk mee bezig zijn. En die groep wordt alleen maar groter.''