teFruchte_HTH6762_LR
teFruchte_HTH6794_LR
teFruchte_HTH6721_LR

André en Marianne te Fruchte

Samen met zijn vrouw Marianne heeft André te Fruchte een melkvee- en varkensbedrijf in de Achterhoek. Voor hen is de waardering van de consument een extra stimulans om deel te nemen aan Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Waardering van de consument maakt de varkenshouder enthousiast'

 

''Consumenten in Nederland verwachten dat dieren die gehouden worden voor de vleesproductie een goed leven hebben gehad. Dat is de trend. Daar doen wij als varkenshouders graag aan mee. In de praktijk was dat niet altijd gemakkelijk. In de winkel zijn consumenten toch vaak geneigd goedkoop vlees te kiezen, terwijl maatregelen voor dierenwelzijn extra kosten met zich meebrengen.

Wij produceren sinds 2012 volgens de criteria van Good Farming Star, die voldoen aan één ster van het Beter Leven keurmerk. Sinds die overstap krijgen onze varkens meer ruimte en zorgen wij voor afleidingsmaterialen in de hokken, zoals strokokers. Vooral op warme dagen is het verschil merkbaar, dan wordt het minder warm in de stal. Hierdoor is er meer rust bij de dieren wat de kwaliteit ten goede komt.

We zorgen voor een beter leven van onze varkens en dat laten we graag zien. Je ziet nu dat vrijwel alle supermarktketens varkensvlees verkopen met het één ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Consumenten waarderen dit concept en dan word je als varkenshouder vanzelf extra enthousiast.''