Hoving_HTH0461_LR
Hoving_HTH0438_LR
Hoving_HTH0405_LR

Luit en Eppo Hoving

Luit heeft samen zijn broer Eppo en de partner van Eppo, Greetje, een gemengd bedrijf in Groningen met akkerbouw en zeugenhouderij. Varkenshouderij was al een hobby van de broers toen ze nog schooljongens waren.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Wij zorgen altijd goed voor onze varkens'

 

''Onze ouders hadden een boerderij met akkerbouw. Mijn broer en ik hadden een paar varkens als hobby. Dat begon toen ik een jaar of twaalf was en dat is geleidelijk groter geworden. Toen wij het bedrijf van onze ouders overnamen, was die hobby uitgegroeid tot een volwaardig zeugenbedrijf naast de akkerbouw.

Wij zorgen goed voor onze varkens. Dat hebben we altijd gedaan, ook in periodes met lage opbrengstprijzen gaan we niet beknibbelen. We voeren netjes op tijd het onderhoud uit, onze varkens krijgen het beste voer; dat gaat altijd gewoon door.

Samen met de afnemer van onze biggen doen we sinds het begin in 2011 mee met Good Farming Star. We hebben toen veel moeten investeren om te kunnen voldoen aan de voorwaarden. Een deel van onze zeugenstal moesten we verbouwen. Met de oude indeling waren de afdelingen te krap voor de normen van het Beter Leven keurmerk. We hebben ook extra ruimte voor de biggen gebouwd.

Sinds we meedoen met Good Farming Star, merken we dat onze biggen vitaler zijn. Doordat ze meer ruimte hebben, zijn ze minder vatbaar voor ziekten. Ook onze zeugen zijn fitter. We doen mee, omdat we geloven in het concept. We onderscheiden ons van de massa. Het vlees van onze varkens krijgt één ster van het Beter Leven keurmerk. Dit is de toekomst. Consumenten kiezen steeds meer voor dit vlees.''