Jansen 11 bewerkt_LR
Jansen 06 bewerkt_LR
Jansen 04 bewerkt_LR

Johan Jansen

Johan Jansen heeft een varkensboerderij in de Kempen, Noord-Brabant. Hij is sinds 2012 deelnemer van Good Farming Star. De varkenshouder ontvangt elk jaar een groep leerlingen van de plaatselijke middelbare school voor een excursie.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'De scholieren zijn binnen vijf minuten overtuigd'

 

“Elk jaar ontvang ik een groep leerlingen van de middelbare school in het dorp voor een excursie. Dat is voor mij als varkenshouder een van de leukste dagen van het jaar. Het is onderdeel van een jaarlijks project op de school, waarvoor tweedejaars leerlingen van VMBO-Kader verschillende agrarische bedrijven bezoeken.

De kinderen komen aan met allerlei vooroordelen. Maar als ze vijf minuten binnen zijn, slaan ze om als een blad aan de boom. Ze merken dat de geur meevalt, ze zien dat de varkens veel meer ruimte hebben dan ze hadden verwacht, en dat we stro en speeltjes in het hok aanbieden. Ze ervaren dat varkens nieuwsgierig zijn en naar je toe komen. Aan het eind willen ze allemaal de varkens aaien.

Ik vind het leuk om ons bedrijf te laten zien en er met de jongeren over te praten. Ik vertel dan wat het Beter Leven-concept inhoudt en waarom onze Good Farming Star-varkens één ster hebben.

Ik ben sinds 2012 deelnemer van Good Farming Star. Produceren volgens het Beter Leven-concept spreekt mij heel erg aan. We onderscheiden ons, doordat we op verschillende onderdelen nét een stapje meer doen. Consumenten vragen erom en aan de reacties merk ik dat die extra stapjes gewaardeerd worden.”