groot1
klein1
klein2

Jan en Hennie Maas

Jan en zijn broer Hennie Maas hebben een middelgroot familiebedrijf met varkens en melkvee in Brabant. Het familiebedrijf doet sinds 2010 mee aan Good Farming Star. Op de stallen zijn zonnepanelen geïnstalleerd.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

‘We leveren kwaliteitsvlees en ons bedrijf is nog duurzaam ook’

 

“We doen mee met Good Farming Star vanaf het allereerste begin. Voordat we hieraan deelnamen waren we niet tevreden over hoe het ging. Daarom hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd in de stal, zodat de varkens een beter leven hebben. Ook hebben we geïnvesteerd in verduurzaming.

 

Dankzij de verbeteringen in de stal hebben de varkens nu meer ruimte. Ook hebben we speelkettingen met daaraan houten blokken opgehangen. De varkens spelen daarmee door er met hun kop tegenaan te stoten. Daarbij hebben we strokokers met daarin strobriketten in de hokken gemonteerd; hier sabbelen en knabbelen de varkens aan. Leuk om te zien. Ze hebben het echt beter naar hun zin dan vroeger. Het resultaat is dat de varkens goed groeien en ze zijn gezond.

 

Op de stallen hebben we 144 zonnepanelen geïnstalleerd. We zijn bijna energieneutraal en we gebruiken veel minder fossiele energie. Bovendien hebben we een biologische luchtwasser geplaatst die de lucht zuivert. Daardoor ruik je nauwelijks meer iets.

 

Vlees van onze varkens is duurzaam geproduceerd. Deze aanpak met Good Farming Star heeft de toekomst.’’