Tax-Vrijsen 14 bewerkt_LR
Tax-Vrijsen 02 bewerkt_LR_resize
Tax-Vrijsen 10 bewerkt_LR

Hans, Piet en Bea Tax

Hans Tax heeft samen met zijn ouders Piet en Bea Tax-Vrijsen een varkensbedrijf met zeugen in Noord-Brabant. Sinds 2014 nemen zij deel aan Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Als we goed zijn voor de varkens, zijn ze ook goed voor ons'

 

“Onze zeugen liggen in het stro, dat vinden ze fijn. Sinds we meedoen met Good Farming Star hebben ze ook meer ruimte in de stal. In de kraamhokken hangen nu speelkettingen met houtjes en in de biggenstal hebben we stroruiven opgehangen. De biggen zijn altijd erg enthousiast als we het stro aanvullen. Ze komen dan direct op je af, dat is elke keer weer leuk.

De stal is energiezuinig. We maken gebruik van groene stroom en we hebben een natuurlijk ventilatiesysteem. Daardoor is er weinig stroom nodig om ventilatoren te laten draaien. Doordat we extra lange ventilatiekokers gebruiken trekt een deel van de lucht vanzelf weg uit de stal. Ook geven we onze varkens duurzaam geproduceerd voer.

Ons bedrijf ligt aan een toeristische fietsroute. Langs die route staan borden met informatie over de verschillende agrarische bedrijven waar je langs komt. Op het bord bij ons bedrijf staat de werkwijze van ons bedrijf uitgelegd. Ik merk dat de mensen het erg interessant vinden. In het echt blijkt een varkensbedrijf vaak heel anders te zijn dan ze dachten. We krijgen veel positieve reacties.

We doen mee aan Good Farming Star omdat de manier van werken goed bij ons past. We worden er zelf ook echt blij van. Als je goed bent voor de varkens, zijn de varkens goed voor jou. Dat ervaren we elke dag.’’